Frk. Fest

Favor æsker
03.04.2022

Favor æsken - den tidløse tradition

Favor æsken viderefører den tidløse tradition etableret af den tidlige europæiske overklasse, som leverede kunstfærdige gaver til festgæsterne til et bryllup.
I starten var gaverne små fancy æsker kendt som en bonboniere. Æskerne var beregnet til at rumme bolsjer eller konfekture delikatesser på et tidspunkt, hvor sukker var ret dyrt. En bonboniere blev lavet af krystal, porcelæn eller guld og ofte belagt med ædelsten.

I dag er æsken stadig et populært middel til at overrække en lille gave til gæster som et symbol på påskønnelse fra det nygifte par. En lille gave brugs ikke så meget i Danmark, her lægger vi andre små ting i æskerne.

Hvad kan du lægge i æskerne?

 • Bolsjer med navn eller motiv. Feks  Konfirmation, Baby  eller brud og gorm
 • Tandstik
 • Vådserviet
 • Tyggegummi
 • Mintpastiller
 • Salt og peper
 • Chokolade
 • Penuts / salt mandler
 • Et lille hjerte gæsten kan skrive en hilsen på
 • En lille pose blomster frø
 • 2 panodiler
 • Plaster

 

Bryllups favor æsken vil mere almindeligt have en meget enkel styling og være bundet med et bånd, for at komplementere en kompliceret eller enkel bryllupsfavorit gemt indeni. Præsentationen af slik i delikate æsker fremkalder ånden i denne evige tradition.

Bryllups favor æsken kan være meget udsmykket ligesom bonboniere, eller være meget simple gaveæsker.
Designs laves efter den personlige smag af brude parret, eller passer til tema eller bordpynten.

Selvom æsken er traditionel, er den alt andet end kedelig. Æsker designet specielt til brug som en bryllupsæske tilbyder et ubegrænset udvalg af størrelser, designs og former.

Tredimensionelle æsker lavet af udstansede spånplader og trykt med fascinerende designs giver charme og finurlighed, ud over den hemmelighed, der opbevares indeni.

Favor æsken har udviklet sig over tid til at omfatte poser, kuverter, dekorative dåser og organza rundeller. Før masseproducerede bryllups favor æsker, hæklede en brud og hendes stuepiger eller andre kvinder i hendes familie små æsker eller snoreposer.

I dag produceres små tasker med organza, fløjl og silkestoffer. Dekorative dåser kan printes med traditionelle bryllupsdesigns eller personliggøres til at udtrykke parrets inderlige følelser. Miniaturekurve prydet med bånd er forvandlet til en dejlig vugge til at holde slik, mm.

Bryllups favor æsker giver et middel til at blande tradition med et pars personlighed, hvilket giver dem mulighed for at samle et tankevækkende udtryk for påskønnelse til deres bryllupsgæster. 

Andre festlige højtider

Den lille favor æske er blever mere og mere populær til andre store fester. 

Den ses meget ofte til barnedåb i de traditionelle lyserød og lyseblå farver med silkebånd. Ofter med print eller udskåret små baby fødder og hænder.

De laves som små sutteflasker, barnevogne, rangler og bamser i både plast og pap.

Til konfirmation er de også brugt da mange af de unge mennesker går meget op i bordbynt og tema til deres specielle dag.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


Copyright 2014-2022 Frk Fest
Webshop fra e-hjemmeside.dk